Jste dobře připraveni na podzimní nápor virů? Jde to pohodlně i u neočkovaných.

Jste dobře připraveni na podzimní nápor virů? Jde to pohodlně i u neočkovaných.

Jste dobře připraveni na podzimní nápor virů? Jde to pohodlně i u neočkovaných. 150 150 Pharco

Jste dobře připraveni na podzimní nápor virů? Jde to pohodlně i u neočkovaných.

Podzim je za dveřmi a nikdose nebude ptát, jak jsme se připravili na chřipkovou sezónu. Je čas připravit imunitu sliznice dýchacích cest a plic na viry, které s námi nebudou mít slitování.

Není imunita jako imunita.

Zlepšení imunity dýchacích sliznic vyžaduje zvláštní přístup. Připomeňme si zkratku M.A.L.T. (Mucosa Associated Lymphoid Tissue), což je zkratka pro Mucosa Associated Lymphoid Tissue, speciální imunitní tkáň ve výstelce dýchacích cest. Právě MALT je tou částí imunity, kterou potřebujeme ovlivnit, abychom se ubránili závažným příznakům např. chřipky nebo kovidu. Vitamíny na něj mají malý vliv.

PRO-MALT cíleně přispívá k lepší ochraně dýchacích cest a plic před viry.

Pokud jste v minulosti znali model PRO-TH1, nový model PRO-MALT je jeho výrazně vylepšeným nástupcem. PRO-MALT cíleně zvyšuje výše zmíněnou MALT imunitu. Právě ten je zodpovědný za to, zda a kolik virů projde sliznicí dýchacích cest a zda případné onemocnění bude mírné nebo závažnější.

Složení doplňku stravy PRO-MALT přispívá k tomu, aby naše sliznice zůstala celistvá a funkční. Má dostatek protilátek (imunoglobulinů) k zachycení virů a dostatek aktivních lymfocytů k jejich zničení. Díky jeho účinku jsou příznaky akutního onemocnění obvykle výrazně slabší až téměř žádné. U skutečně závažných respiračních virů (např. metalloid) může jeho správné působení na sliznice zabránit život ohrožujícímu zápalu plic. A to už stojí za zvážení…

Nenechali jste se očkovat proti chřipce nebo covidu? Nezoufejte, existuje řešení.

Očkování je nejúčinnější ochranou proti virům (např. chřipce, černému kašli). Čas však letí tak rychle, že ho můžeme jednoduše propásnout.

Jak se můžeme navíc chránit? Díky svému přesnému bioaktivnímu složení působí unikátní PRO-MALT na sliznici dýchacích cest podobně jako vakcína. Jeho účinek je však nespecifický, což znamená, že výrazně pomáhá zmírnit příznaky onemocnění u všech respiračních virů. Samozřejmě ne tak dokonale jako konkrétní vakcína, ale její účinky jsou zřejmé.

Klinická studie u dětí s recidivujícími infekcemi dýchacích cest s přípravkem s podobným složením jako PRO-MALT ukázala, že u poloviny z nich dokáže během doby užívání zcela eliminovat výskyt zánětu.*

Jak užívat přípravek PRO-MALT? Je pohodlný a vhodný pro děti.

PRO-MALT je ve formě kapslí. Je vhodný i pro děti od 6 let. Doporučuje se užívat jej 10 po sobě jdoucích dnů každý měsíc. Po dobu dalších 20 dnů po ukončení užívání zůstává imunita sliznice dýchacích cest připravena bránit se všem virům, které napadají náš dýchací systém. Je běžně dostupný v lékárnách.

Upozornění: PRO-MALT obsahuje hypoalergenní kravské mlezivo.

* Adele Nigro, Amerigo Nicastro, and Rinaldo Trodella – Retrospective observational study to investigate Synerga (PRO-TH1), a multifactorial nutritional product, and bacterial extracts in the prevention of Recurrent Respiratory Infections in children –International Journal of immunopathology and pharmacology – vol. 27, No 3, 2014. 


MVDr. Peter Blaško

ředitel výzkumu a vývoje PHARCO

Pre prístup do promo zóny je potrebné prihlásenie.

Zabudli ste heslo? Zadajte prosím svoju e-mailovú adresu. Na zadanú e-mailovú adresu pošleme odkaz na nastavenie nového hesla.